Jesteśmy częścią grupy

Cakesicles z liofilizowaną jagodą kamczacką

Cakesicles z liofilizowaną jagodą kamczacką

Przepis na 16 szt. Najpierw pieczemy migdałowy biszkopcik o średnicy 18 cm:

  • 175 g maki migdałowej
  • 4 jajka
  • ulubiony słodzik – erytrol, d-ryboza lub kropelki Skinny
  • łyżeczka pdp

Ubijamy białka jaj z pdp, potem na najmniejszych obrotach dodajemy żółtka i resztę składników. Pieczemy w 150oC z termoobiegiem przez 25 min. Studzimy, kruszymy i wsypujemy do miski. Następnie dodajemy:

  • 100-120 g mascarpone
  • 1 łyżkę sproszkowanej liofilizowanej jagody kamczackiej PLANTIN
  • 70 ml soku z jagody kamczackiej PLANTIN

Blendujemy i wykładamy do foremek i do lodówki, a jeszcze lepiej – zamrażarki.
Dekoracja to rozpuszczona w kąpieli wodnej biała czekolada bez cukru z olejem kakaowym lub kokosowym, a różowo-fioletowe maziaje to rozpuszczona czekolada plus liofilizat z jagody kamczackiej PLANTIN.

made by @ketobulka