Jesteśmy częścią grupy

Waniliowy serniczek z jagodą kamczacką

waniliowy serniczek

Spód biszkoptowy:

  • 4 jajka
  • 80 g mąki
  • 1 łyżka m. ziemniaczanej
  • 100 g cukru

Masa serowa:

  • 1 kg sera mielonego
  • 400 g jogurtu naturalengo
  • 3 łyżki żelatyny
  • 3-4 łyżki miodu
  • laska wanilii

Masa owocowa:

  • 500 g jagody kamczackiej
  • 20-30 g cukru/ksylitolu
  • 2 łyżki żelatyny

Przepis na formę 25 x 35 cm. Pieczemy biszkopt. Miksujemy składniki masy serowej z rozpuszczoną żelatyną i wylewamy na wystudzony biszkopt. Schładzamy. Zblendowane owoce łączymy z rozpuszczoną żelatyną i cukrem, następnie wylewamy na ciasto i schładzamy min. 3 h.

made by @magda_kunda