Jesteśmy częścią grupy

Desernik z chia i jagodą kamczacką

desernik2

Przepis na formę o średnicy 18 cm:

  • – puszka mleka kokosowego
  • – 70 g chia
  • – 7 g żelatyny lub agaru
  • – 200 g świeżej jagody kamczackiej (100 do środka i 100 do dekoracji)
  • – słodzik – D-Ryboza
  • – 15 g jasnej galaretki bez cukru
  • – 2 miarki kolagenu Zojo Elixirs
  • – 5 g ekstraktu z perły Zojo Elixirs

Podgrzewamy chia, mleko/śmietankę kokosową i żelatynę na małym ogniu i mieszamy do rozpuszczenia żelatyny. Nie gotujemy! Studzimy i wylewamy do foremki 18cm, dodajemy 70-100g jagód kamczackich. Wkładamy do lodówki na 10 minut, wierzch dekorujemy resztą jagód kamczackich. Przygotowujemy galaretkę i po 10 minutach zalewamy formę.

made by @ketobulka