Jesteśmy częścią grupy

Tarta z budyniem jaglanym i liofilizowaną jagodą kamczacką

Tarta z budyniem jaglanym i jagodą liofilizowana

Spód:

  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Masa jaglana:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 1/2 szklanki drobnego cukru/ksylitolu lub erotytylu
  • 1–2 łyżki sproszkowanych jagód liofilizowanych PLANTIN
  • 1 cukier waniliowy lub 1/2 łyżeczki mielonej wanilii
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki soku z cytryny

Namoczone daktyle zblendować z resztą składników na spód i masą wyłożyć tortownicę. Schłodzić. Ugotowaną w mleku kaszę zblendować z resztą składników na masę i wylać na formę. Udekorować i schłodzić min. 2 h.

by @ammniam