Jesteśmy częścią grupy

Muffinki z jagodą kamczacką

muffiny
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1 płaska łyżeczka pdp
  • 100 g cukru
  • 100 g erytrolu
  • aromat waniliowy
  • szczypta soli
  • 200 ml maślanki
  • 100 ml oleju
  • 3 jajka
  • szklanka mrożonych lub świeżych owoców jagody kamczackiej

Piekarnik nagrzać do 180oC. Suche produkty wymieszać ze sobą, osobno wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć obie mieszanki ze sobą, wymieszać rózgą – na koniec dodać owoce jagody kamczackiej. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełnić je do 2/3 naszą mieszanką. Muffinki piec ok. 15 min.

made by @magda_kunda